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むかご
2011.10.23
当宿の敷地内に自生している「むかご」です。
この実が土に落ちて、その落ちた中から腐らずに育ったものが「自然薯」と呼ばれます。
淡い期待を持って少し周りを少し掘ってみましたが全然無かったです(笑)。
むかごは炊き込みご飯で食べるのが多いですが、蒸かして食べるのも素朴な味わいがなかなか美味いです。
It is the propagule which grows wild in the site of my hotel.
It will become a wild yam if this fruit grows up without falling to the ground and rotting.
Although I dug a little surroundings, there was no wild yam.
A propagule is eaten with rice steamed with vegetables in many cases.
I have recommended you to steam and eat.
是在我的宿驛的地基?野生的珠芽。
這個實到土掉下不腐爛成長的話變成薯蕷。
我稍微試著挖了周圍,不過薯蕷沒有。
珠芽用鹹飯吃的事多。我蒸推薦吃的事。